De CrossCup, de grootste veldloopwedstrijd in onze directe omgeving, is jaarlijks een vaste waarde op onze kalender.
De voorbije edities steevast geteisterd door waar rotweer (stortbuien, stormwinden, ijzig koud, ...) begon dit jaar alvast in betere omstandigheden: droog (geen regen), maar ook met een beduidend minder drassige ondergrond dan de vorige jaren.

We zagen het veldloop-debuut van Sverre Poulain, Jens Huyghe liep bijna letterlijk in z'n achtertuin (en had zowaar een kleine supportersclub op de been gekregen!), Cas en Gust Mallezie zetten hun beste beentje voor en deden duidelijk meer dan louter papa Trainer Bart vergezellen, vaste waardes Gilles Stroobant en Arne Couwelier (wiens beider regelmaat en inzet nooit voldoende geprezen kan worden) en Thure Masselis streden in de achterhoede, maar een lange en uitputtende dag in Bellewaerde de dag voorzien zit daar misschien wel voor wat tussen....We bedanken alle aanwezigheden, en hopen jullie nog te mogen verwelkomen (op toekomstige edities CrossCup, maar zeker ook in dit huidige wedstrijdseizoen).

Neem zeker ook eens een kijkje in onze wedstrijdkalender waar er nog deelnamemogelijkheid is!:

https://flacroeselare.be/?oid=31421&pid=111738

 

 

Zaterdag 28/10 trokken we, in een organisatie van koepel FLAC, richting Bellewaerde.

Een groepje van 7 atleten (Mauro, Lewis, Arne, Gilles, Thure, Lucas en Nicolas) ging onder waakzaam oog van jeugdcoördinator Tim het pretpark even onveilig maken...

Daarbij hadden Arne en Gilles enig voordeel: dankzij hun regelmatige wedstrijddeelnames in de zomer kon Gilles aan halve prijs mee, en kon Arne zelfs volledig gratis mee! Immers, deze Bellewaerde-uitstap is het slotstuk van het 'Bellewaerde-criterium', wat de atleten die regelmatig deelnamen aan wedstrijden in het zomerseizoen zo een extraatje biedt.

Ondertussen is ook de winterse tegenhanger (het 'Gele Trui' criterium) al afgetrapt!

Het einde van het zomerseizoen nadert.. en dus een ideaal moment om even te zien wat voor resultaat de trainingsarbeid van het voorbije seizoen heeft opgeleverd.

Trainer Bart leverde een extra inspanning om zijn atleetjes aan de start te krijgen, met als resultaat een mooie vertegenwoordiging met 6 atleetjes in de voormiddag. Robbe Olivier en Gilles Stroobant kwamen evenwel tijdens een bloedhete namiddag nog even de PR's aanscherpen...

 

Sfeerbeeldje hieronder, uitgebreidere fotogallerij onder de foto-sectie!

Zaterdag 19 augustus was het - na een pak voorbereidend werk - eindelijk weer tijd voor onze jaarlijkse Kermismeeting, waarbij we 115 atleten mochten verwelken (cadetten tot en met masters), waarvan een 40-tal uit de eigen FLAC-club, en dus 75 atleten uit een zeer diverse waaier aan clubs.

Voor een aantal foto's verwijzen we graag naar de rubriek 'foto's' waar een gallerij is opgenomen.
Graag danken we alle medewerkers en sympathisanten, die een vlot verloop hebben mogelijk gemaakt.

 

Naast de Start-2-Run deelnemers die zich (letterlijk!) in het zweet liepen, gaven ook de recreanten joggers het beste van zichzelf in de hitte.

Dankbaar gebruik maken van de bevoorrading met water voor de Start-2-Run deelnemers, maar nadien vooral mee genieten van een drankje, en een verse 'crèmeke'...

Einde van de reeks = tijd voor het examen!

Dat examen bestaat uit de volgende opdracht: 5km lopen op de piste. Officieel, met de klok, met rondetellers en de aanmoedigende bel voor de laatste ronde...

En bovenal.. met SUCCES!

Gefeliciteerd allemaal!

Na de glansprestaties gisteren op de 100m en 200m stond Kristien vandaag aan de start van de 400m.. 

en met succes! Een derde gouden plak, met bovendien een verbetering van haar eigen nationaal record! 
het record stond op 1'16"58 en is nu aangescherpt tot 1'15"32.

Een flinke tegenwind kon haar afremmen... maar dat het haar zou tegenhouden? Ho maar!

 

En dat ^^ is hoe TWEE belgische titels er uit zien.

Een zonovergoten middag, met 5 pupillen/miniemen aan de start op eigen piste.

Bovendien is elk van hen er in geslaagd een persoonlijk beste prestatie neer te zetten!

Recente beelden van op de maandag-training bij de recreanten.

Een hele groep mensen die met gepaste trots ons logo dragen en onze missie als club helpen uitdragen.
Kijk, daar is uw webmaster dus ook gewoon... trots op!

Sponsors

© website powered by Twizzit.com