1 mei - een traditionele afspraak voor de kangoeroes, benjamins, pupillen en miniemen bij de buren van FLAC Izegem.
De weergoden waren bovendien gunstig gestemd, en voorzagen een zon-overgoten dagje.

Trainer Bart kreeg een mooie ploeg van 8 stuks kangoeroe/benjamin op de been, hierboven netjes op een rijtje op de foto. Voor een aantal onder hen een meerdere ervaring, maar tenzij de schijn bedriegt denken we te mogen stellen dat het wel naar meer smaakt. Blijkbaar werpen de trainingen hun vruchten af, de resultaten waren alleszins meer dan behoorlijk!


In de namiddag waren de pupillen en miniemen aan het werk:

* Robbe Olivier opende z'n zomerseizoen met een verdienstelijke 60m, een flink PB op het vortexwerpen (20,68 -> 25,60m) en een evenaring van z'n persoonlijke best op het hoogspringen.
* Arne Couwelier verbeterde zijn PR op de 80m sprint met 8 tienden (en was nog niet tevreden...)
* Jens Huyghe deed meteen nog een flinke hap af van z'n (nog recente) persoonlijk best op de 1000m.

Arne en Jens waren het weekend er voor al in actie gekomen, waar ze mee de clubkleuren verdedigden op de Beker van Vlaanderen. Gaandeweg verwachten we nog wel een aantal gezichten te zien verschijnen op het wedstrijdtoneel - foto's als hierboven kunnen toch niet anders dan een glimlach op het gezicht toveren?

Zaterdag 16/3 waren we, samen met de andere FLAC-kernen, vertegenwoordigd op de jeugddag van de Vlaamse Atletiek Liga. Een hele gallerij aan sfeerbeelden kan je onder de rubriek 'foto's' vinden - we kunnen alleszins dagen als deze warm aanbevelen voor de volgende edities!

Ken je dat? Het schuldgevoel als er zo rond Pasen misschien een beetje te veel chocolade gesnoept wordt?
Maar als dat nu eens een goede zaak zou dienen, en je zo twee vliegen in één klap kan slaan?

In samenwerking met 't Karakske bieden we dit jaar doosjes gevulde paaseitjes aan (mengeling melk/fondant/wit, met praliné of krokante praliné-vulling, geen drank), waarbij voor elk doosje een deel van de prijs de werkingskosten van de club mee kan helpen dragen.

Bestellen kan hier: https://app.twizzit.com/go/FLAC-paaseitjes2024

Naar jaarlijkse gewoonte (en op terugkerende vraag!) wordt ook in het voorjaar van 2024 een nieuwe cyclus Start 2 Run ingericht.

Daarbij kan je inpikken om op te bouwen van 0 tot 5 km, of voor wie het iets meer mag zijn - van 5 naar 10km, volgens de klassieke Start 2 Run - schema's. Daarbij is er elke week (behoudens de feestdagen) een sessie op maandagavond, telkens van 19u30 tot 20u30, waarbij je meteen ook onze recreantenwerking kan leren kennen.

Het inschrijvingsformulier kan je hier vinden: https://app.twizzit.com/go/Start2Run2024
Het schema met de trainingsdata kan je vinden via het menu op de website - onder 'Start 2 Run' zit een pagina met alle trainingsdata.

De CrossCup, de grootste veldloopwedstrijd in onze directe omgeving, is jaarlijks een vaste waarde op onze kalender.
De voorbije edities steevast geteisterd door waar rotweer (stortbuien, stormwinden, ijzig koud, ...) begon dit jaar alvast in betere omstandigheden: droog (geen regen), maar ook met een beduidend minder drassige ondergrond dan de vorige jaren.

We zagen het veldloop-debuut van Sverre Poulain, Jens Huyghe liep bijna letterlijk in z'n achtertuin (en had zowaar een kleine supportersclub op de been gekregen!), Cas en Gust Mallezie zetten hun beste beentje voor en deden duidelijk meer dan louter papa Trainer Bart vergezellen, vaste waardes Gilles Stroobant en Arne Couwelier (wiens beider regelmaat en inzet nooit voldoende geprezen kan worden) en Thure Masselis streden in de achterhoede, maar een lange en uitputtende dag in Bellewaerde de dag voorzien zit daar misschien wel voor wat tussen....We bedanken alle aanwezigheden, en hopen jullie nog te mogen verwelkomen (op toekomstige edities CrossCup, maar zeker ook in dit huidige wedstrijdseizoen).

Neem zeker ook eens een kijkje in onze wedstrijdkalender waar er nog deelnamemogelijkheid is!:

https://flacroeselare.be/?oid=31421&pid=111738

 

 

Zaterdag 28/10 trokken we, in een organisatie van koepel FLAC, richting Bellewaerde.

Een groepje van 7 atleten (Mauro, Lewis, Arne, Gilles, Thure, Lucas en Nicolas) ging onder waakzaam oog van jeugdcoördinator Tim het pretpark even onveilig maken...

Daarbij hadden Arne en Gilles enig voordeel: dankzij hun regelmatige wedstrijddeelnames in de zomer kon Gilles aan halve prijs mee, en kon Arne zelfs volledig gratis mee! Immers, deze Bellewaerde-uitstap is het slotstuk van het 'Bellewaerde-criterium', wat de atleten die regelmatig deelnamen aan wedstrijden in het zomerseizoen zo een extraatje biedt.

Ondertussen is ook de winterse tegenhanger (het 'Gele Trui' criterium) al afgetrapt!

Het einde van het zomerseizoen nadert.. en dus een ideaal moment om even te zien wat voor resultaat de trainingsarbeid van het voorbije seizoen heeft opgeleverd.

Trainer Bart leverde een extra inspanning om zijn atleetjes aan de start te krijgen, met als resultaat een mooie vertegenwoordiging met 6 atleetjes in de voormiddag. Robbe Olivier en Gilles Stroobant kwamen evenwel tijdens een bloedhete namiddag nog even de PR's aanscherpen...

 

Sfeerbeeldje hieronder, uitgebreidere fotogallerij onder de foto-sectie!

Zaterdag 19 augustus was het - na een pak voorbereidend werk - eindelijk weer tijd voor onze jaarlijkse Kermismeeting, waarbij we 115 atleten mochten verwelken (cadetten tot en met masters), waarvan een 40-tal uit de eigen FLAC-club, en dus 75 atleten uit een zeer diverse waaier aan clubs.

Voor een aantal foto's verwijzen we graag naar de rubriek 'foto's' waar een gallerij is opgenomen.
Graag danken we alle medewerkers en sympathisanten, die een vlot verloop hebben mogelijk gemaakt.

 

Naast de Start-2-Run deelnemers die zich (letterlijk!) in het zweet liepen, gaven ook de recreanten joggers het beste van zichzelf in de hitte.

Dankbaar gebruik maken van de bevoorrading met water voor de Start-2-Run deelnemers, maar nadien vooral mee genieten van een drankje, en een verse 'crèmeke'...

Einde van de reeks = tijd voor het examen!

Dat examen bestaat uit de volgende opdracht: 5km lopen op de piste. Officieel, met de klok, met rondetellers en de aanmoedigende bel voor de laatste ronde...

En bovenal.. met SUCCES!

Gefeliciteerd allemaal!

Sponsors

© website powered by Twizzit.com