Recente beelden van op de maandag-training bij de recreanten.

Een hele groep mensen die met gepaste trots ons logo dragen en onze missie als club helpen uitdragen.
Kijk, daar is uw webmaster dus ook gewoon... trots op!

Zondag 21/5/23 - PK voor pupillen en miniemen: veel dichter bij huis komen wedstrijden niet, de wedstrijd ging door op onze eigen piste!

Bij de pupillen werden de clubkleuren verdedigd door Robbe Olivier (Hoogspringen en Verspringen), en Ferre Pattyn (1000m).
Voor Robbe mochten we een PB op hoogspringen noteren (1,15m) en een verdienstelijke prestatie in het verspringen (3,41m). Ferre - met last van een verkoudheid - zette alvast een eerste referentietijd op de 60m, die ongetwijfeld in de toekomst nog aangescherpt zal worden.

Bij de miniemen zagen we Lars Degryse (80m en verspringen), Gilles Stroobant (80m en verspringen), Arne Couwelier (kogel en discus) en Leon Samyn (hoog en 1000m) aan het werk:

- PB voor Lars Degryse in het verspringen (3,48m, of +21 cm), Gilles bleef net onder zijn PB maar sprong zeer gelijkmatig.
Op de 80m (kort na het verspringen) bleven ze beide onder hun eigen verwachtingen.
- Arne Couwelier zette twee PB's neer: 17,44m op het discuswerpen, en 6,92m op kogelstoten (+ 77cm). Daarmee kwam hij net een paar centimeters tekort voor de bronzen medaille (7,00m zou brons geweest zijn).
- Leon Samyn tot slot bleek in bijzonder goede doen: PB op hoogspringen (1,47m) en ZILVER, om daarna op de 1000m in een nieuw PB (3:07,80) opnieuw naar ZILVER te lopen.

Match 1 geldt als de regionale voorronde voor de finales van de Beker van Vlaanderen.

10 clubs vaardigen atleten af bij de pupillen en miniemen, zowel jongens als meisjes. In alle disciplines wordt een klassement opgemaakt volgens de beste deelnemer per club op die discpline, en worden er punten toegekend. 13 voor een overwinning, 11 voor een tweede plaats, 10 voor een derde...

En op het eind wordt een algemeen totaal gemaakt, en we zijn gepast trots op het eindresultaat!

1 Flanders AC 353
2 Atletiek Zuid West 333
3 KAV Roeselare 324
4 AC Deinze 318
5 Houtland AC 305
6 KASV Oudenaarde 239
7 Olympic Brugge 235
8 MAC Westhoek 225
9 HCO Oostende 213
10 AV Molenland 33

We danken de collega's van de andere kernen, maar graag ook in het bijzonder Robbe Olivier, Arne Couwelier en Leon Samyn voor hun bijdrage.

Verder eindigen we met drie woordjes:

MEER VAN DAT!

Dwars over de Mandel - een jaarlijkse traditie. Ze vervangt de traditionele vrijdagtraining, en is een van de weinige evenementen waar zowel jeugd- als recreantenwerking elkaar tegenkomen.

Bij de jeugd zagen we in de kidsrun een flink aantal deelnemers (Arne, Kobe, Luka, Louis, Gust, Lewis, Mauro, Seppe, Fabrice, Robbe en Finn Olivier)

Evenwel zagen we ook al vanaf de miniemen een aantal mensen die het toch liever op de 3,5km probeerden (Robbe, Seppe, Gilles, Lucas, Joyce, Amber, Roman, Gaspard, Cas, Maurice, Leon, Victor en Seppe Gotelaere.). De aandachtige lezer merkt dat Robbe en Seppe zelfs de combinatie liepen). Samen is dat 23 jeugdatleten aan de start van een wedstrijd, een recordopkomst.

Een aantal van hen pikte ook nog even in op de groepsfoto (die in de hectiek een beetje moeilijk te organiseren viel):

Voor meer foto's verwijzen we door naar de fotogallerij onder de rubriek 'Foto's'.

Op maandag 1/5 waren we te gast bij de collega's van FLAC Izegem, voor een wedstrijd bij de kangoeroes/benjamins (voormiddag) en pupillen/miniemen (namiddag). Onze kleuren werden vertegenwoordigd door Finn Olivier (kangoeroe), Robbe Olivier (pupil) en Lars Degryse, Gilles Stroobant, Arne Couwelier en Roman Quintyn (miniemen).

Voor een gallerij met sfeerbeelden verwijzen we graag door naar de 'Foto's'-pagina.

Sinds de tijden van Stampertje (jawel, het konijn uit Bambi) en Bugs en/of Lola Bunny zijn er geen konijnen meer geweest die een 'cult'-status behaald hadden op niveau van het alom tegenwoordige konijn op het sportstadion gedurende de voorbije twee jaar.

De aandachtige medemens heeft misschien opgemerkt dat het beestje al een tijdje niet meer te bespeuren valt op de piste.

Vandaar even deze korte update:

  • Zij verkeert blijkbaar in goede gezondheid. Alle koosnaampjes ten spijt, blijkt het hier over een dames-konijntje te gaan.
  • Ze is (gezien haar verblijf op de piste als een te stressvolle locatie voor een konijn wordt gezien) gevangen en ondergebracht in konijnenopvang 'Bunny Tails' in Sint-Kornelius-Horebeke (rond Oudenaarde)
  • Daar zoeken ze uit hoe het zich gedraagt met andere konijnen. Immers, wie konijnen houdt als huisdier heeft idealiter méér dan één konijn, het zijn groepsdieren van nature.
  • Na het verkrijgen van de nodige vaccinaties en het vermijden dat het al te actief zou gaan voortplanten, zal het van daaruit wellicht binnenkort ter adoptie worden aangeboden.

Moest iemand zich geroepen voelen het beestje een nieuwe thuis te bieden, kan je hier alvast even opvolgen: https://bunnytails.be/adoptie/

Let wel: een diertje in huis halen is en blijft een flink engagement, begin er niet lichtzinnig aan!

 

Voor wie het nog niet zou weten: trainster Valerie zit van februari tot en met april in Tanzania.
Ze volgt een buitenlandse stage van 3 maanden in kader van haar opleiding tot leerkracht kleuteronderwijs.

Haar aanwezigheid (als vaste trainster bij kangoeroes en benjamins) wordt dan wel opgevangen door de rest van het trainersteam, graag delen we jullie ook de info over haar avonturen. De links naar blog en instagram kan je onder 'lees meer' terugvinden.

We hopen dat daar alles verder goed verloopt, maar kijken stiekem ook al een beetje uit naar de terugkeer..

 

 

Ken je dat? Het schuldgevoel als er zo rond Pasen misschien een beetje te veel chocolade gesnoept wordt?
Maar als dat nu eens een goede zaak zou dienen, en je zo twee vliegen in één klap kan slaan?

In samenwerking met 't Karakske bieden we dit jaar doosjes gevulde paaseitjes aan (mengeling melk/fondant/wit, met praliné of krokante praliné-vulling, geen drank), waarbij voor elk doosje een deel van de prijs de werkingskosten van de club mee kan helpen dragen.

Bestellen kan hier:
https://twizzit.com/go/flacrsl-pasen2023

In de eerste sessie gingen we aan de slag met drie vragen, die telkens gesteld werden aan bestuursleden, ouders, trainers, vrijwilligers en atleten:

  • Wat vinden we goed of minder goed aan FLAC, zowel aan de kern (FLAC Roeselare) of aan de koepel - ORANJE
  • Waar hopen we binnen hier en drie jaar te staan? - GROEN
  • Welke acties kunnen we daar misschien voor overwegen? - BLAUW

 

Afgelopen zaterdag 11/2 ging er een koepeltraining door in de indoor atletiekhal te Oostende.

Op basis van wedstrijdresultaten werden de betere atleten per discipline uitgenodigd, voor een training over de kern-grenzen heen, met gelijk-gestemde atleten en discipline-gespecialiseerde trainers. Voor cadet Milan de gelegenheid om met een verspring-specialist aan de slag te kunnen gaan!

Voor zowel atleet als begeleiding een bijzonder leerrijke training, zeker voor herhaling vatbaar, graag met een ruimere vertegenwoordiging vanuit kern Roeselare. Voor een aantal sfeerbeelden verwijzen we graag naar de foto-gallerij op de pagina foto's.

Sponsors

© website powered by Twizzit.com