Gezocht: Trainer (M/V/X) Atletiek, voor trainingen op maandag- (eventueel) maar voornamelijk woensdag- en vrijdag-avond, telkens van 18u30 tot 19u30.

 

We zijn op korte termijn op zoek naar mensen die kunnen inspringen bij de jeugdtrainingen:

 • Bij de kangoeroes/benjamins: geëngageerde en gedreven starters.

  We voorzien een gepaste begeleiding alvorens je alleen voor een groep komt te staan.
  Trainingen draaien voornamelijk rond de kinderen aan het bewegen krijgen door spelvormen, waar we in de spelvorm wel de eerste techniekbeginselen subtiel integreren. Voorkennis is niet vereist, enthousiasme kunnen overbrengen op de atleten primeert.

 

 • Bij de pupillen/miniemen: mensen met enige voeling met atletiek.

  Bij de pupillen/miniemen is er zeker nog ruimte voor spelvormen, maar leggen we de basis qua techniek op de loop- en kampnummers. Dat betekent dat er toch een beetje meer voorkennis vereist is (maar er kan zeker opleiding gevolgd worden!) om de technieken bij te brengen. Idealiter zien we hier mensen met een verleden als atleet, een opleiding Lichamelijke Opvoeding, of iemand die gaandeweg bijleert en doorstroomt vanaf de kangoeroes/benjamins.

  Laat deze omschrijving je evenwel niet afschrikken - motivatie en engagement wegen minstens even sterk door als voorkennis, aan die kennis kan zeker gewerkt worden naarmate tijd vordert.

 

 • Bij de cadetten/scholieren (en bij uitbreiding deels ook de miniemen): disciplinetrainers.

  Vanaf cadetten komen de meer technische finesses in beeld, over een wijd spectrum aan disciplines. Voor mensen die specifiek een discipline-gericht aanbod willen helpen voorzien (werpnummers, hoogspringen, etc...) bieden we graag de mogelijkheid om te werken met miniemen/cadetten/scholieren.

 

Die training geef je overigens niet voor niets - er staat ook (afhankelijk van relevante opleidingsgraad) een vrijwilligersvergoeding tegenover (10 tot 13 EUR per training).

Ook de begeleiding van de wedstrijdatleten tijdens het weekend (geen verplichting, maar zeker een optie voor wie daar voor open staat) kan gebeuren tegen vergoeding (vaste onkostenvergoeding + kilometers).

Maar bovenal: het is werken met een fijne groep kids, die het enthousiasme van de huidige trainerskern voor de sport delen. Sporten omdat het kan, om een goede basis te leggen, te ontwikkelen als atleet... maar vooral ook effectief plezier hebben.

 

 

Eigenlijk kunnen we in alle categoriëen versterking gebruiken, maar de meest urgente behoefte ligt op heden bij de pupillen en miniemen.

Bij interesse:

* Mailtje naar atleten.flac.rsl@outlook.be

* Telefoontje naar jeugdcoördinator Tim (0474/801449)

* ... of spreek Tim of één van de aanwezige trainers gewoon aan