Sinds de tijden van Stampertje (jawel, het konijn uit Bambi) en Bugs en/of Lola Bunny zijn er geen konijnen meer geweest die een 'cult'-status behaald hadden op niveau van het alom tegenwoordige konijn op het sportstadion gedurende de voorbije twee jaar.

De aandachtige medemens heeft misschien opgemerkt dat het beestje al een tijdje niet meer te bespeuren valt op de piste.

Vandaar even deze korte update:

  • Zij verkeert blijkbaar in goede gezondheid. Alle koosnaampjes ten spijt, blijkt het hier over een dames-konijntje te gaan.
  • Ze is (gezien haar verblijf op de piste als een te stressvolle locatie voor een konijn wordt gezien) gevangen en ondergebracht in konijnenopvang 'Bunny Tails' in Sint-Kornelius-Horebeke (rond Oudenaarde)
  • Daar zoeken ze uit hoe het zich gedraagt met andere konijnen. Immers, wie konijnen houdt als huisdier heeft idealiter méér dan één konijn, het zijn groepsdieren van nature.
  • Na het verkrijgen van de nodige vaccinaties en het vermijden dat het al te actief zou gaan voortplanten, zal het van daaruit wellicht binnenkort ter adoptie worden aangeboden.

Moest iemand zich geroepen voelen het beestje een nieuwe thuis te bieden, kan je hier alvast even opvolgen: https://bunnytails.be/adoptie/

Let wel: een diertje in huis halen is en blijft een flink engagement, begin er niet lichtzinnig aan!